بلدرچین قشوم

گوشت بلدرچین به علت پروتئین بالا و درصد چربی پایین مصارف فراوانی داشته و برای درمان بعضی از بیماری ها مانند ضعف اعصاب ، ناراحتی های روانی و بی خوابی مؤثر است . در افراد مسن موجد قوای از دست رفته جوانی است . 72 درصد وزن بلدر چین قابل استفاده بوده که در مرغ 55 درصد می باشد. 20 درصد وزن کل بدن بلدرچین را عضله تشکیل میدهد و درصد پروتئین و ماده خشک در عضله ران 80 درصد است در صورتی که در مرغ این رقم 65 درصد می باشد.

طعم مطبوع انواع گوشت عمدتا به دلیل وجود ماده ای است بنام گلیکوژن که در سلول های ماهیچه ای وجود دارد . هر قدر که ماهیچه در طول حیات خود فعال تر باشد گوشت آن نیز لذیذ تراست ( مانند ران مرغ، دم ماهی ، ران حیوانات شکاری و گوسفند و همچنین سینه پرندگان وحشی) از سوی دیگر ، فعالیت و جنب و جوش حیوانات به طور کلی باعث افزایش میزان ذخیره ی گلیکوژن ماهیچه ها و در نتیجه بهبود کیفیت آن است . به طوری که حیوانات وحشی اعم از نشخوار کنندگان ( آهو ، گوزن، بز کوهی و غیره) و یا پرندگان مانند قرقاول ،  کبک ، تیهو و بلدرچین همگی به دلیل فوق دارای گوشتی فوق العاده لذیذ بوده و قسمت هایی از بدن آنها بسیار خوش طعم و لذیذ می باشد.بلدرچین حیوانی است با خوصوصیات پر ندگان وحشی و شکاری و بسیار پر جنب و جوش، گوشت این پرنده بدلیل خواص مذکور بسیار خوش طعم ، لذیذ و مقوی است و از طرفی ماهیچه سینه که بزرگترین ماهیچه پرندگان است در پرندگانی چون مرغ و خروس و اردک و غاز که امکان پرواز ندارند دارای بافتی خشبی و خشک و طعمی نه چندان لذیذ است، درحالی که در مورد بلدرچین به دلیل جنب و جوش و پرواز های متناوبی که انجام می دهد گوشت سینه پرنده علاوه بر اینکه حجم قابل توجه ای از لاشه (یک سوم لاشه) را تشکیل می هد دارای طعم بسیار خوش و لذیذ می باشد.

همچنین بافت های مفصلی این پرنده به دلیل وجود سلولهای پیچیده ی پیوندی در اثر پختن یا بریان شدن به هیچ وجه متلاشی نمی شود و پرنده پس از طبخ نیز ترکیب خود را حفظ کرده و در پذیرایی ها ، زیبایی و آرایش فراوانی به سفره می دهد . میزان پروتئین موجود در گوشت پرنده از پروتئین های پرندگان معمولی 5 تا 10 درصد بیشتر است و این در حالی است که انواع اسید های آمینه کمیاب که در سایر پروتئین ها یافت نمی شود ، در گوشت این پرنده به وفور وجود دارد به همین دلیل در اغلب نقاط دنیا پزشکان برای افراد مسن و از کار افتاده که احتیاج مبرمی به ترمیم سلول های از دست رفته بافت های خود را دارند ، برای حفظ و بازیابی سلامت و شادابی خود مصرف گوشت بلدرچین را تجویز می نمایند. از طرف دیگر وجود عناصر معدنی کمیاب و یتامین های عدیده در گوشت این پرنده آن را به داروی معجزه آسابرای درمان امراض صعب العلاجی همچون آسم ،تشنج ، فشار خون ، ضعف اعصاب و یا حتی در ناراحتی های روانی و عقب افتادگی های جمسی و همچنین بیخوابی تبدیل کرده است . در هر حال گوشت و تخم بلدرچین برای کودکان رشد سریع و صحیح ، برای نوجوانان هیجان و جنب و جوش ، برای جوانان نشاط ، برای میان سالان تندرستی و اطمینان و برای کهنسالان سلامت مجدد و تمدید قوا و شادابی را به ارمغان می آورد. همچنین عدم وجود هر گونه مواد افزودنی غیر طبیعی و غیر مفید همچون هورمون ها و آنتی بیوتیک ها که جدا سلامت انسان را تهدید می کند، دلیل دیگر در کیفیت طبیعی و مطلوب گوشت بلدرچین می باشد.

دستور طبخ بلدرچین :

مواد لازم

بلدرچین  1200  گرم . آب لیمو ترش  5/2  فنجان . پیاز خام خلال شده  3عدد. زغفران مقداری . روغن زیتون نصف فنجان . کرفس خورد شده مقداری . فلفل نمک مقداری

بلدرچین را بعد از تمیز کردن با 2 تا 3 لیوان آب ، یکی دو عدد پیاز خورد کرده و یکی دو برگ ساقه کرفس و چند ساقه جعفری می گذاریم نیم پز شود و آب آن به خودش برود و سسی از روغن زیتون با کره آب کرده و آب لیمو نمک فلفل را آماده می کنیم و بلدرچین را در سس می خوابانیم و بعد مثل جوجه کباب به سیخ می کشیم و روی حرارت ملایم کباب میکنیم. باید زمان طبخ آن از جوجه طولانی تر و حرارت ملایم تر باشد و مرتب به آن سس کره با آب لیمو بدهید تا کاملا کباب پخته و برشته شود.

 

مشخصات غذایی تخم بلدرچین

 

مجموع

سفیده

زرده

مشخصه

74.3-73.8

87.3

51.6

آب %

1

----

----

کربوهیدرات%

13.1-11.6

10.5

13.4

پروتئین%

12.4-11.10

0.1

32.4

چربی%

161

---

---

(cal/100g)انرژی

1.1

---

--

مواد معدنی

----

---

844

(mg/dl)کلسترول

 

اجزا تشکیل دهنده گوشت بلدرچین :

 

 

واحد

میانگین

مشخصه

%

65/62

آب

%

2/3

چزبی

%

26

پروتئین

%

6/3

مواد معدنی

%

80

انرژی

 

 

 

 



نویسنده : - ساعت ۱٠:٤۳ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/٤/٢٩   |    نظرات []   |    لینک ثابت

با سلام

تخم بلدرچین از نظر کیفیت با تخم سایر پرندگان متفاوت است به طوری که هر تخم بدرچین در برابر یک ونیم تخم مرغ دارای پنج برابر فسفر و کلسیم، چهارو نیم برابر آهن ،ویتامین های ب2 و ب1 می باشد همچنین سرشار از ویتامین آ اسید ،مس ، کبالت و آمینه های متفاوتی می باشد.

همچنین تخم بلدرچین نسبت به تخم مرغ از مزه ی بهتری برخوردار بوده و به علت کراتن خاصی که در آن ذخیره است در درمان بیماری آسم تأثیر معجزه آسایی دارد .

همچنین به علت وجود آمینو اسید های فراوان در تغذیه بیماران معجزه می کند و دارای چربی کمتری نسبت به تخم مرغ می باشد.و دارای خواص بیشمار دیگری میباشد که در زیر به برخی از آنها اشاره می شود:

.سرشار از امگا3. غنی از آهن / ویتامین های آ ، ب ، ث / اسیدهای آمینه و میکرو المان ها.  توصیه شده برای دوران بارداری – سنین رشد . تنظیم سیکل خواب / افزایش مقاومت بدن . عاری از کلسترول مضر / مناسب برای شیر خواران . تنظیم سیستم عصبی ، قلبی و گوارشی . استحکام عضلات و استخوان ها .  طراوت پوست صورت . دفع مواد رادیو اکتیو و سرطان زا . 

 در هر حال گوشت و تخم بلدرچین برای کودکان رشد سریع و صحیح ، برای نوجوانان هیجان و جنب و جوش ، برای جوانان نشاط ، برای میان سالان تندرستی و اطمینان و برای کهنسالان سلامت مجدد و تمدید قوا و شادابی را به ارمغان می آورد. همچنین عدم وجود هر گونه مواد افزودنی غیر طبیعی و غیر مفید همچون هورمون ها و آنتی بیوتیک ها که جدا سلامت انسان را تهدید می کند، دلیل دیگر در کیفیت طبیعی و مطلوب گوشت و تخم بلدرچین می باشد.



نویسنده : - ساعت ۳:٢٩ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/٤/٤   |    نظرات []   |    لینک ثابت

Powered By Persianblog.ir - Designed By Payam